Det som oroar mig är inte Sverige(demokraterna)

Så klart blir jag oroad för detta högerextrema rasistparti, allt annat vore väl märkligt. Men det som gör mig riktigt orolig är vad vissa av Sverigedemokraternas väljare kan tänkas hitta på i framtiden, eller vad de kan tänka sig att rösta på. Ingen har väl missat att den gamle moderaten, numera Sverigedemokraten Stellan Bojerud´s hyllande av Svenskarnas partis manifestation i Stockholm för ett par dagar sedan. Gränsen för vad som är accepterat tycks hela tiden att förskjutas, sakta men säkert, vi har sett det förr…

Samtidigt i Grekland; Nationalsocialistiska Gyllene Gryning är nääästan salongsfäiga, om de bara ”skärper till sig lite”, kan de vara en potentiell samarbetspartner till Moderaternas systerparti Nea democratia. Ni vet högern som historiskt sett har visat sig kunna se mellan fingrarna när det dyker upp dylika partier. Märk väl, det är inte Sverigedemokraternas gelikar vi pratar om, det här är fullfjädrade riktiga nazister inget annat. Nazister som ser Istanbul som Greklands, som har medborgargarden som löper runt och slår och mördar vanligt folk. Igår mördades den antifascistiske hiphoparen KillahP av en stor hop nynazister med anknytning till Gyllene Gryning på öppen gata i Aten. Observera, igår, inte för 70 år sedan. Det händer här och nu, i ett land inte så långt borta, som många Svenska medborgare har sina rötter i!

Kommer Moderaterna gå denna vägen, och samarbeta med dunkelkrafter? Det tror jag inte, verkligen inte, jag tror att det Moderata motståndet mot SD är genuint och ärligt. (NU, jag hoppas det är lika ärligt när de mister sin majoritet efter #val14)  Det jag däremot tror är att Liberaler och konservativa har en betydligt svårare historisk balansgång att vandra gentemot dessa högerextrema partier som ploppar upp som ogräs på den politiska arenan. Se bara på Höyre´s naturliga närmande till Fremskrittspartiet. 

i Ya Basta !

Vysotskij

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s