Inga kapitalister i vård, skola och omsorg!

Det är riktigt intressant att se hur alliansens företrädare obehagligt vrider på sig inför den storm av kritik som på senare tid har väckts mot privat vård med vinstintresse. Ingen har väl missat skandalerna kring Carema, och den gräsliga vanvård som ges med dollartecken för ögonen.

Det må sticka i ögonen på många driftiga ”entreprenörer”, vad fan nu en sådan gör egentligen, men statligt finansierad vård med vinstintressen borde inte få förekomma överhuvudtaget. Kritiken mot Carema blir blott ett hyckleri om man inte ser helheten i strukturen. Vi har alltså att göra med en vård, finansierad av alla som betalar skatt, där en privat entreprenör utför arbetet med detta (i nästan alla fall handlar det om att kapa kostnader), var på riskkapitalisten ursäkta entreprenören tar ut en vinst. Läs igen och begrunda, tar ut en vinst, på den pengen du har betalt i skatt för att att mormor ska få ett värdigt bemötande, barnbarnet skall få en skola där man lär sig något etc….

Allt detta baserat på en politiskt ideologis vision om hur man bygger ett bra och rättvist samhälle. Detta samhälle tycks dock enbart innehålla två friheter, friheten att göra stora vinster, och friheten att inte behöva betala så mycket skatt. Baserat på ett ”påstått faktum”, att kommunal vård på något vis skulle vara sämre än privat dito. HAR någon sett bevis på att så skulle vara fallet, jag har letat med lampa och lykta, men hittar aldrig något annat än människor som med varierande övertygelse säger att det ÄR SÅ.

Alla har väl rapporten om att det finns få eller inga bevis för att privatiseringar förändrar varken till det bättre eller sämre, färskt i minnet?

Därmed inte sagt att jag kategoriskt säger nej till ALL form av privat vård. Jag säger nej till att köpa upp kommunal verksamhet, och göra den till en vinstgenerator som inte tar ansvar. Vill man så tycker jag gott man kan starta privata sjukhus och dagcenter i Sverige, men plocka inte av skattepengar och befintliga verksamheter och framförallt behandla alla brukare som människor inte kassakor! Jag är själv anställd av ett brukarkooperativ inom personlig assistans, vilket fungerar ypperligt för såväl brukare som anställda, kanske främst på grund av ett centralt skäl; Det finns inget vinstintresse, alla pengar går till det som det ska, brukare och personal! DET är ett faktum att suga på, Vård och omsorg kostar!

Påreglera nu! Bort med statligt bidrag till privata rövarkapitalister! Den verkliga bidragslinjen….

Vysotsij

P.S Jag tjänar närmare 25 kronor mer i timmen än bekanta som jobbar inom vinstgenererande assistensbolag som Frösunda och Carema etc. etc., underligt va? D.S

DN1 DN2 DN3 DN4 DN5 DN6

Annonser

1 thought on “Inga kapitalister i vård, skola och omsorg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s