Danmark gör ett progressivt val!

Det är med glädje jag har följt den Danska valvakan i afton, och även valrörelsen i stort! I dag gjorde Danmark som överskriften lyder ett progressivt val! Ett tydligt mandat har getts till dem som INTE följer den främlingsfientliga, islamofobiskt inskränkta linjen. Jag är ingen expert på Dansk politik, men så mycket har jag lärt mig att jag inser den tragiska förskjutningen som Dansk folkeparti har inneburit för riktningen på politiken. Inte nog med att de har månglat igenom lagar som fördöms av människorättsorganisationer (24poängslagen), de har fört in ett språkbruk och en agenda i Dansk politik som visar på samma mönster som övriga Europa gör på många platser. Vare sig vi jämför med Le Pen i Frankrike eller Wilders i Nederländerna så är agendan den samma, entopluralism, islamofobi och motstånd mot ”det mångkulturella”. Den sistnämnda frasen är frekvent förekommande även här i Sverige, och givetvis de två förstnämnda. Och dessa individer menar inte mångkultur i den egentliga meningen, den betydelse de lägger i begreppet är inte positivt varför jag väljer att se enbart deras användande av det är ett ställningstagade för rasismen!

Mångkultur betyder för mig som demokrat att det inte spelar någon roll vilken hudfärg en människa har, eller vilket språk hen talar eller vilken gud som tillbes, alla ska vi leva sida vid sida i respekt!

De partier som har belönats främst i Danmark idag är Radikale Venstre och Enhedslisten. Det förstnämda är ett borgerligt parti som olikt stora delar av det övriga etablissemanget inte har tillåtits sig dras med i ovanstående rutschkaneåk med främlingsfientligheten (vilket tom. Vänsterpartiets systerparti sägs ha gjort och straffats för). Enhedslisten är ett väldfärdparti med en djärvt progresssiv vänster- och miljöagenda som jag tidigare visat mitt starka stöd för, de har belönats rikligt för sin ”gräsrotsdemokrati” och fördubblar nästan sina mandat!

Likaså straffas borgerligheten och DF av allmänheten, medlöparna i Venstre etc verkar inte inse att stora delar i deras nyliga fall är på grund av att de tillät sig bli lurade! Jag hoppas att jag inte är naiv i min tilltro till dagens val, men det verkar som rösterna från det Spanska inbördeskriget ropar fortfarande….. i No Pasaran ! …..i No Pasaran ! Nu hoppas vi bara att vi inte behöver genomlida Sverige”demokraterna” vid makten i Sverige!

Vysotskij

P.S Underligt är det faktum att Enhetslisten knappt nämndes i dagens Aktuellt, eller att de knappt nämns på Dagens nyheter! D.S

DN1 DN2 DN3 DN4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s