HEI – Högerextrema internetkverulanter, en ansats att ta tillbaka makten över orden…

I efterdyningarna av den högerextremistiska terroristens fasansdåd i vårat grannland följer en hätsk debatt på hemmaplan. Visste ni förresten att Norskarna kallar oss för ”Söte bror”, medans vi väljer att referera till dem som baggar! Enligt Dick Harrysons ”Jarlens sekel” någonting som kan härledas till deras pungkulor. Det var inte detta som mitt inlägg skulle handla om dock…

I spåret av terrordåden går fascisterna här på hemmaplan i flatspinn….I kommentatorsfält och på bloggar och forum kämpar högerextremisterna för att Relativisera och Distansiera (sig från) terrordåden i Norge. Få löper dock linan ut och hyllar terroristen, än så länge tack och lov. Det är ändock viktigt i sammanhanget att inte klumpa samman alla högerextremer, flertalet av dem anser sig säkerligen vara goda demokrater som hatar massmord lika mycket som oss andra. Det är dock symptomatiskt att se internetkverulanterna jazza loss på flashback etc, och vräka sig mer ord och termer man själva uppfunnit för att distansiera sig och skapa sig en egen identet som ”oppositionens opposition”.

Jag tänkte ta upp ett antal termer; Pk-vänster tycks inom HEI (högerextremistiska-internetkverulanter) syfta på ALLA som är för en human invandringspolitik, helt ologiskt begrepp om man knäcker det, Politiskt korrekta vänsterpersoner sug på  den karamellen! Alltså, människor till vänster som vill ersätta det nuvarande samhället med både en ekonomisk och politisk demokrati anses alltså vara politisk korrekta! Jojo!

Kulturmarxister; Ja som titeln på blogginlägget lyder, vad fasen är det. Uppenbarligen verkar det omfatta såväl socialdemokrater som alla till vänster om dem. Socialdemokratin som i sverige sedan ett decennium avskrivit den lilla socialism som var kvar. Nej detta är ytterligare ett begrepp som syftar till att stärka sin ingrupp och skapa distans till utgruppen, fienden. Det sistnämnda i linje med Zygmunt Baumans teorier, men det skulle de inom HEI bortförklara med att Bauman uppenbarligen är Sionist (det som förut kort och gott var jude inom deras kretsar). Själv skulle jag bli överlycklig om det fanns så många Kultrumarxister som de gör gällande!

Mona Muslim; Får väl anses utgöra gräddan av HEIs hets mot de Svenska muslimerna och hatet mot SAP, Talar i mångt och mycket för sig självt. Mona var ansvarig för den så kallade Massinvandringen, ett resonemang som i sin renaste essens var det som ledde fram till det som skedde i Oslo och på Utöya.

Hetsen mot muslimer brukar ofta följas av begreppet Peddoprofeten, som förmodligen syftar på profetens äktenskap med en mycket yngre flicka. Det brukar vara poppis hos HEI att koppla till ALLA muslimer, lite gammaldags hederlig ”dra alla över en kam”. Sen att Giftermål av mycket yngre flickebarn var legio i alla de Abrahamitiska religionerna på 600-talet, och för den delen långt in i modern tid är ett faktum de illvilligt håller käften om.

Så länge man skarvar och tullar på verkligheten för att gynna sina egna syften så förskjuter man i min mening toleransen för vad som anses rätt att säga, tycka och göra! Därför borde vi inom den radikala vänstern gå till fullfrontsangrepp på det verbala planet i internetsammanhang, och inte låta HEIs hegemoni härska…. Jämför gärna med språkbruket i pre-andravärlskrigets Nazityskland. Hetsen mot judarna började sannerligen med ett skärpt språkbruk, som i förlängningen ledde till att man med gott samvete som nazist kunde krossa skyltfönster till judiska butiker, frånta folk deras rättigheter och misshandla dem…vart det slutade vet vi alla.

Vysotskij, vänsterkverulant

DN1 DN2 DN3 DN4 Detta är en rad artiklar som ni säkert kan finna HEI i inom en snar framtid!

Annonser

13 tankar om “HEI – Högerextrema internetkverulanter, en ansats att ta tillbaka makten över orden…

 1. Lille vän, du ser helt ensam ut på din lilla blogg… Lever du i fantasin att många följer vad du skriver här? Eller är det bara ett sätt att få döva ditt eget självbelåtna ego? Du skriver så fint om oss som är emot den ”humana flyktingpolitiken” vi är en det ena och en det andra och du sätter snabbt in oss alla i ett fack märkt ”facist”. Tack! Det är skönt att veta att det du skriver så fint om demokrati, yttrandefrihet, lika människors värde etc, det är så roligt att se att du själv lever som du lär… Ojdå var jag ironisk nu? Det är det som är problemet med er, vi får inte ens diskutera invandringen öppet utan att bli kallade rasister, facister och nazister m.m. Det går inte att försöka att föra en dialog/diskussion med sådana som er, för när argumenten tryter så kommer de vanliga klyscherna upp på en gång, rasist, facist m.m. Det roliga är att ni helt ogenerat kan slänga upp detta i ansiktet på folk ni aldrig har träffat eller sett, ni vet ingenting bara att vi är så hemska för att vi vill debattera någonting som vi vill debattera. Ja ja lycka till med din blogg.

  • Lille vän på dig själv. Var det du som jämförde mig med Stalin på twitter? Det verkar onekligen så. Kan meddela att jag har haft närmare sextusen besökare på min blogg i år, inte för det har något med saken att göra. Jag gör inte anspråk på att vara någon oppinionsbildare, utan skriver för min egen skull, och läser någon mer än mig mina inlägg blir jag bara glad.

   Jag svänger mig gärna med ord som fascist, för det är precis det många av de som röstar på SD är! Tämligen öppna sådana med av internet att döma!

   Jag diskuterar gärna invandringspolitik, alla dagar i veckan, har jag inga problem som helst med. Och tillskillnad från tex Poitiskt inkorrekt kommer jag inte redigera bort dina svar såtillvida de inte bryter mot Svensk lagstiftning.

  • Symptomatiskt att du försöker sätta agendan på ett inlägg som vänder sig mot någon som dig! På vilket vis har Stalins utrensningar med terroristers hatbrott och nationalistisk retorik att göra?

 2. Käns som att Fredrik Reinfeldt åkte till Turkiet för att fira något när det skedde så kort tid efter högerextremisten kallsinnigt dödade 80 socialdemokrater. Reinfeldt skulle aldrig ha åkt. Han skulle stannat hemma och fördömt tokhögerns dåd

 3. Vet inte om jag riktigt, men rent spontant så känns det som att vara statsminister är djävligt påfrestande och så mycket ledig tid har man inte. Så om han har 1 veckas semester han kan resa bort med familjen för att få rekreation så tycker jag att det är helt okej så länge inget händer här. Det känns inte som att Stoltenberg direkt behövde Reinfeldts hjälå ändå…

  • Självklart kan vi inte kräva allt av statsministern! Men så här pass monumentala händelser kräver nästan av en statsminister att han eller hon är närvarande! Man måste ju ha i åtanke att det inte är som ett vanligt knegarjobb, och därmed kommer högre krav. Minns tex gatloppet stackars Danielsson fick löpa i samband md tsunamin, det var ju nästan som om han var skyldig till allt. Ivriga pådrivare var det som kom att bli Alliansregeringen!

 4. Ser man tillbaka på historien, kan man konstatera att vänstern har alltid bekämpat religionen och man har alltid förespråkat ett sekulärt samhälle. Men samma vänstermänniskor som avskyr kristendomen försvarar Islam.

  Jag tror knappast att det finns en gemensam politisk nämnare bland SD-väljare. SD är ett ganska nytt företeelse utan en klar vänster/höger filosofi. Det som förenar SD-väljare är patriotism, d v s omtanke om sitt eget land. Sverige är unik och det är det man vill bevara, eftersom man utgår ifrån att det är det bästa för de kommande generationer.Vad har detta att göra med fascism?

  Istället med slagord bemött meningsmotståndaren med sakliga argument!

  • Till att börja med tycker jag det är väldigt lägligt att du har döpt dig som trådsvare som Dhimmie, det säger ganska mycket om din syn på världen. För jag antar att du som jag bor i Sverige, där vi som bekant går under Svensk lagstiftning, och inte är underlydande Sharialagar. Ber om ursäkt om du är boendes i Norra Nigeria, Iran eller annat Sharialand. Det berättar för mig vilken grundsyn du har i alla fall.

   Självfallet har vänstern alltid varit för ett sekulariserat samhälle, och så hoppas jag innerligt att den förblir. Personligen tycker jag alla religioner är samma vanföreställningar, men det betyder inte att jag tycker att det är okej med ett hetsande mot en specifik religion. Vi har grundlagsskyddad religionsfrihet i Sverige och det är en okränkbar rätt! Kristendomen har i många SD-sympatisörers ögon en särställning, vilket jag aldrig har förstått, hur hänger det ihop? Att vi blev påtvingade en annan Abrahamitisk religion för mer än 1000 år sedan, gör det den till en ”Svensk” tradition? Nu blir vi ju inte ens påtvingade Islam, vilket var fallet med Kristendomen.

   Angående Sverigedemokraterna! Jag tänker fortsätta att referera till dem som fascister, även om jag är väl medveten om att ideologin Fascism bara till delar liknar SD. Dock så är andemeningen den samma, Nationalism, kommunisthat och främlingsfientlighet. Går du tillbaka tio år i tiden var de mer utpräglat nazistiska, ja rånassar helt enkelt. Men nu har dess ideologi mer förskjutits mot det fascistiska eller nyfascistiska hållet.

 5. Varför skriver ni aldrig om invandrarnas egna rasister?
  Varför gömmer alla vänster-folk att muslimer förföljer judar?
  Det verkar som om det är ok nu att förfölja judar.
  Och att ingen invandrare kan vara rasist vilket är fel.
  Att bara sätta fokus på sk svenska rasister ger en felaktig bild.

  • Varför försöker du få mig att ändra fokus på mina inlägg? Jag försöker inte dölja att det finns antisemitism, verkligen inte, men det jag diskuterar för tillfället är de som är de svenska rasisterna som sitter i riksdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s