Skitjobbens drottning

Jag har aldrig förstått hyckleriet kring att hylla sina politiska motståndare när de avgår. Maud Olofssons bortfall från den Centerpartistiska tronen glädjer mig. Dagens nyheter hyllar henne för att hon fick igenom RUT-avdraget i Allians för Sverige. Varför skall vi sörja en motståndare som gjorde sitt bästa för att återinföra pigsamhället, samtidigt som hon å andra sidan talar om vikten av att vara en friherrinna, vad hon än må mena med det.

Min släkt är i många led Statare. körsvenner, pigor etc etc etc. ingen skam i det, men det representerar i alla fall för mig det samhälle som vi förhoppningsvis var på väg bort ifrån. RUT var ett steg i fel riktning, ett gigantiskt steg i fel riktning. Det talades om att skapa jobb, att det är viktigare att arbeta än att inte göra det, Arbetslinjen döpte de det till. Maken till fräckhet, att rabattera ett för överklassen viktigt jobb, att slippa städa bort sin skit själva, det är och förblir klassförakt. Det är ingen skam i att städa en annan människas hem, men då ska den som köper tjänsten fanimej betala vad den kostar, inte rabattera den genom att rösta på Allians ”för Sverige”.

Centerpartiet är jag svalt ointresserad av kanske den alerte läsaren märker, ännu svalare än vad jag skulle ha varit under deras glans dagar. För några år sedan läste jag en biografi över Axel Pehrsson i Bramstorp, Bondeförbundets ledare under den så kallade Sommarministären. Pehrsson i Bramstorp framstår för mig som en god politiker, med enbart bönder och arbetares bästa för ögonen, totalt olik den partiopposition han mötte. Kanske var det den oppositionen som trodde på den rasbiologi och nationalsocialism som Dagens nyheter glömde att berätta om i sin ”historik” över Centerpartiet idag….

Nej jag Sörjer inte Maud, jag hoppas att någon social-liberal med betoning på Social tillträder (dvs inte denna kvinna), och kanske i varje fall en smula skademinimerar det Alliansen ställer till med. Det skulle nog min gamlamorfar tyckt om, att veta att den snåla Bondeförbundare som han jobbade för, för snart 70 år sedan. inte skulle ha haft någonting att göra i riksdagen år 2011!

Vysotskij

Lite fler av Dagens nyheters rapportering kring samma ämne;

DN1 DN2 DN3(Juholts krypande för Maud får väl ses som grundande ingför valet 2014) DN4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s