The Revolution IS Televised!

Jag tänker inte aspirera att bidraga med ett inlägg om de Nordafrikanska Revolutionernas timfärska utveckling, det gör andra bättre!

Det är till att börja med fascinerande att följa Revolutionerna live, det är unikt, det är ett historisk skifte och det är framförallt revolutionerande. Tänk er, aldrig tidigare att man kunnat följa folkliga uppror på detta vis. Genom twitterflöden, bloggar och det digitaliserade samhället i stort kan vi sitta på första parkett i historiens skeenden och höra se och läsa deltagarnas egna ord! Framförallt kan vi informeras om vad som för 20 år sedan dök upp långt efter det inträffade, live, direkt på våra datorer och i våra mobiltelfoner. Till exempel det faktum att 6 Al Jazeera reportrar greps tämligen bryskt i Kairo igår, att folk blir bryskt behandlade av militären för att de utnyttjar det som är en universiell mänsklig rättighet, nämligen rätten att tala!

Det började i Tunisien för snart två veckor sedan, eller rättare sagt långt mycket tidigare, men den kollektiva vreden över arbetslöshet och skenande matpriser nådde sin kulmen då. Resultatet då, en fallen regim med Ben Ali i spetsen.  Västvärldens liberala ledare drog en nästintill förvånad suck av skräck, varför gör de så här? Tunisien som så lyckat anpassat sig till EU:s och Världsbankens nyliberala reformer, och som presenterar en tillväxt på 7-8% årligen, och är våra lydiga allierade mot terror och våld? Nåväl externt våld kanske, men att säkerhetspolisen effektivt förtrycker och disciplinerar befolkningen såväl ekonomiskt som fysiskt är sådan som inte syns när man sitter och sippar margharitas i Souz! Det faktum att Ben Ali´s regim var ytterligare en i raden av roffar-regimer, som lät sitt folk svälta medan man skodde sig själva på deras bekostnad, det är faktum som herrarna Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt borde ta åt sig av. Vidare borde man verkligen titta sig efter vilka man frotterar sig med, med tanke på att Ben Ali´s parti hyllats till skyarna i Moderaternas egna Eu-parti!

Egypten då? En regional stormakt med väldig betydelse strategiskt för hela mellanösterns politiska situation, tillika en mottagare av miljardbistånd från USA! Ett bistånd som inte kan ses på annat sätt än ett legaliserande av Mubaraks korrupta skräckstyre, befriat från allt vad demokrati heter. Joe Biden ifrågasätter till och med demonstranternas verkliga rätt att demonstrera sin ilska offentligt! Fräckheten har nästintill episka propotioner. Fler människor torteras i Egypten än i Iran, ondskans axelmakt. Aldrig har väl citatet nedan varit på bättre plats än nu!

Måtte ni bäva, ni höga herrar!

”Of Course he´s a bad guy, but he´s OUR bad guy!”

 

/Kamrat Vysotskij

DN , DN2

Annonser

4 tankar om “The Revolution IS Televised!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s