Valrörelsen och orden!

Med valrörelse följer nykonstruktion av fraser och ord som ett brev på posten! Detta faktum är delvis ett roligt inslag, men jag vill hävda att det är ett demokratiskt problem!

Den som har makten över orden har i någon mening makten över agendan och därmed ett kraftigt övertag i den demokratiska procesen! För att akademisera det hela, diskursen  definierar vad som kan sägas och sätter därmed ramarna.

Klura ett par sekunder på dessa ord; Utanförskap – vad betyder det? Egentligen! Det är i min mening ett anti-ord, ett ordens slasktratt där man kan stoppa in lite vad man känner för i! Ett ord som jag gärna skulle vilja se hur många procent röster alliansen knep på! Märk väl ett frakking ord som är oprecist, kan användas lite hur som helst!

En fras från valrörelsen 2006; ”Verklighetens folk” Numera märkesskyddat av kristdemokraterna! Även totalt intetsägande missledande och bärare av en djup inneboende komik. Speciellt med tanke på att partiet som använder sig av det hyllar en gud som är kraftigt desillusionerad, hämndlysten, ett mischmach av nomad och vulkangudar med appetit för destruktion!

Ord som iofs har grund och innebörd med likaså är vilseledande och fula i sitt användningsområde! ”Arbetslinjen” ”Bidragslinjen”  och ”vänsterkartellen”! Alla exempel på hur agendan sätts av politiska motståndare, och målar in debatten i ett verbalt hörn! Allt i demokratins tjänst, ivrigt påhejad av någon, oklart vem!

Vysotskij

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s