Kallskänken

Jag vill tipsa er om en fantastiskt bra politisk poet/författare som heter Jenny Wrangborg, aka kallskänken! Jag stötte på hennes alster för en tid sedan genom twitter! Här har ni hennes hemsida/blogg http://www.jennywrangborg.se/blogg/ Köp boken vettja, det har jag gjort!

Jenny skriver om en del av det hårda kalla sverige, arbetarklassens faktiska existens. Det är nog så viktigt att inte glömma i dessa tider där högerpartiet kallar sig för abetarparti! Jennys verk träffade i alla fall mig som ett slag i magen! Det är så kallat vanligt folk hon skriver om, kallskänkor i synnerhet! Vanliga jobbare med en stor yrkesstolthet! Hon levererar realism på ett träffsäkert och vacket vis!

Jag är svag för den typen av klassisk arbetarlitteratur, som i min mening går tillbaka till rötterna! Förr var det pigor, dagsverkare, drängar och gruvarbetare! Nu heter vi kallskänkor, städare, personliga assistenter och callcenterpersonal! Titlarna är olika,  jobben de samma. Samma alienation, samma underkastelse, samma klass som tjänar på vårat arbete!

Samtidigt samma stolthet över att göra ett jobb för andra!

Vysotskij

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s