Kommentatorsfältseländet (hittils längsta ordet jag skrivit i denna blogg)

Kommentatorsfältseländet (hittils längsta ordet jag skrivit i denna blogg)

Har någon mer än jag noterat att dagstidningarnas nätutgåvor allt oftare har ett kommentatorsfält där folk kan slänga ur sig precis vad de vill och länka det till sin blogg? Det är rätt poppis hursomhelst, främst av rättshaverister som mig, galningar och rasister som gör allt för att koppla varje nyhet till invandring. Jo jag glömde en kategori, ”antikommunisterna”, den kategori ni vet som kopplar alla saker som inte alliansen har godkänt som Stalinism av värsta Kambodjamått, och gärna kopplar det främst till Lars Ohly och Mona Sahlin (påfallande ofta stavar de Måna, med å, kanske för att missriktat förminska henne, vad vet jag)

Nu är det faktist inte de vanliga alliansföreträdarna i bloggosfären som jag tycker är det primära problemet med de här kommentatorsfälten. Problemet som jag ser det är att modereringen suger stenhårt på många plan. Vissa artiklar tillåter tex inte DN att man kommenterar på, och det verkar väljas ut ytterst medvetet vilka man får kommentera på, vilket sig väcker en rad intressanta frågor om agendan hos dagens mediaföretag. Modereringen är under all kritik som sagt, varför, jo; Gå in och läs kommentarer och bloggar till DN.se artiklar rörande gårdagsens upplopp i Rinkeby så får ni se exakt vad jag menar. Av 17 länkade bloggar är minst tio så bruna att gamla BSS (SDs föregångare) skulle klappa händerna.

Självfallet har de här missunsamma snedseglarna rätt att yttra sina åsikter, problemet är bara det att de i mångt och mycket får stå oemotsagda av demokratiska krafter. Kanske bryr sig ingen om kommentatorsfältet, men det borde vi göra, för de, tillsammans med bloggosfären är ett primärt slagfält för SD! Twitter är gudskelov tämligen befriat från denna aktivitet än så länge, eventuellt av att den typen av åsikter ganska snabbt dränks med goda argument om folk ser det live så att säga……..

Kika gärna in ”Jinges” blogg, en Vänsterbloggare som har mycket klokheter på lager! http://jinge.se/bloggosfaren/skrammande-rasism-2.htm

Fridens Liljor vare med er!

Annonser

En tanke på “Kommentatorsfältseländet (hittils längsta ordet jag skrivit i denna blogg)

  1. Ping: Jinge.se » Klar framgång för de Rödgröna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s