Ett öppet upprop till den politiska vänstern…

Valår 2010, det är bara Mars och debatten börjar i mina ögon redan infekteras mer än vanligt av politiska tjyvknep! Alliansens företrädare har kommit på två ”nya” favorittermer att använda; ”Vänstertrojkan” samt ”Vänsterexperimentet”.

Fullt förståeligt, med tanke på att de förmodligen vann valet förra gången genom att använda uttrycket ”Utanförskap” till död-dagar, vilket nuförtiden används även av Vänstern! Vad betyder det egentligen, betyder det något överhuvudtaget? Ja skulle jag svara, det betyder precis det som man VILL att det ska betyda, men ordet i sig är väldigt postmodernt och innefattar inget konkret!

Personligen har jag tänkt mycket de senaste åren på det gatlopp Lars Ohly fick springa i samband med ”kommunist-debatten”, som inte var någon debatt. Det var ett enormt drev, med en total brist på ideologisk diskussion. Ty sådana är medias krafter, det handlar inte om en rättvis diskussion i alla lägen, för ofta är redan resultatet förhandsbestämt i någons tankesmedjas kristallkula!

Mitt personliga lilla upprop till den enade (splittrade!) Vänstern;

Ta åter makten;  att formulera våra (vänsterns) egna teorier, Låt inte tyst de politiska motståndarna definiera begreppen åt oss!

Ohly fick inte chansen till att utveckla till fullo vad HAN menade med Kommunism, tvärtom. Hans politiska motståndare (i det läget ALLA) gjorde det åt honom.

Kommunism blev med ens liktydigt med Statssocialismen i Östblocket och Sovjetunionen, en stat så långt från teorierna Karl Marx med flera formulerade man kan komma! Frågan är hur många på högerkanten som ens känner till det faktum att det finns massa olika ”Kommunister”, och samtliga avarter av ordet Kommunister vart mördade tidigt i Sovjetunionens historia!

Summa summarum, det kanske trots allt är politiskt dött att kalla sig Kommunist i dagens Sverige. MEN om du gör det, definiera dig själv!! Personligen kallar jag mig hellre Marxist eller Demokratisk socialist, för STALINIST det är jag inte!

Samma sak tycker jag är applicerbart på Vänstern med, för hur många har inte slängt ur sig begrepp som Fascister, etc, utan att egentligen ha täckning för det politiska epitetet! Saker och ting ska kallas vid dess rätta namn, sa Olof Palme! En vis man då och då!

Eder

Kamrat och Medundersåte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s